En Travl Tid

Jeg syntes at som biavler er Juni den mest travle måned på hele året. Man skal holde ekstra øje med bierne, for har de sværmlyst er det i juni de har mest lyst til at sværme. Man skal have lavet aflæggere og parret dronninger, man skal høstet. Og hvis man som mig er bagud med vokstavle støbningen, har man ekstra travlt. Jeg syntes det var det samme problem jeg havde sidste år.

Det er vist noget jeg skal gøre bedre til næste år

Fribyg

Fribyg2Jeg tilsatte nogle toplister fra Kenya stadet i nogle af mine andre stader i håb om at de ville udbygge lidt på listerne. Så havde den nye familie som skal flytte ind i kenya stadet noget at starte på, i stedet for bare at starte med et tomt rum. Det gik også fint, måske bedre end fint. Tror faktisk jeg glemte et par stykker. 

Da jeg opdagede det, havde bierne faktisk bygget tavlen helt ud. I størrelsen 12x10
Så jeg blev nød til at klippe den til, så det passede i kenya stadet
Desværre bygger bierne tit ud med celler i drone størrelsen, ikke lige det en nye familie har brug for, men sikkert gode nok til at sætte honning i.

 

 

 

 

 

 

Dyssen

 

Jeg har også haft travlt med at lave aflæggere, jeg fik lavet 7 aflæggere i juni, hvoraf jeg solgte en til en kammerat der havde mistet hans 3 Familier i vinters.

Høstet ca 80 kg. forårs honning det var lidt mere end sidste år. Men det burde jeg kunne gøre endnu bedre.

 

Det er meget forskelligt hvordan familierne har udviklet sig, nogle står på 2 magasiner imens andre står på 4 magasiner